FC Dordrecht-speler Thomas Kok (links) in duel met Jong FC Utrecht-speler Sylla Sow (rechts).

 

FC Dordrecht-speler Thomas Kok (links) in duel met Jong FC Utrecht-speler Sylla Sow (rechts). © pro shots

FC Dordrecht keert hard terug op aarde

SPORTFC Dordrecht kwam na drie duels zonder nederlaag hard terug op aarde. Bij Jong FC Utrecht op sportcomplex Zoudenbalch ging de formatie van interim-trainer Scott Calderwood hard onderuit: 4-1.

 

FC Dordrecht, met de van een schorsing teruggekeerde ex-Jong Utrechter Maarten Peijnenburg terug in de basis, kon in de eerste helft aanvallend geen vuist maken. Verdedigend lieten de gasten dure steken vallen. Een te korte terugspeelbal van Thomas Kok bleef nog zonder gevolgen. Bij een voorzet van Mohamed Mallahi op topschutter Nick Venema greep geen enkele Dordtse verdediger adequaat in en was de 1-0 achterstand een feit.

In de tweede helft bracht Calderwood met Omran Haydary voor Lewis Montsma een aanvallende impuls, die een week eerder bij de 2-2 deling bij Roda JC goed uitpakte. Dit keer was het effect anders. Na een onderschepte Dordtse corner lanceerde doelman Maarten Paes Nick Venema, die onstuitbaar naar zijn tweede treffer sprintte. 

Jonas Arweiler en Junior van der Velden (uit een strafschop) maakten de Dordtse afgang compleet, tussendoor scoorde Siebe Schets zijn eerste treffer voor het enorm tegenvallende FC Dordrecht.

 

 


Dordrecht-speler Oussama Zamouri pakte vanavond weer een doelpuntje mee.

 

Dordrecht-speler Oussama Zamouri pakte vanavond weer een doelpuntje mee. © pro shots

Karaktervol FC Dordt pakt knap punt in Kerkrade

FC Dordrecht heeft op knappe wijze een punt overgehouden aan de uitbeurt bij Roda JC. In het Parkstad Limburg Stadion bogen de bezoekers een 2-0 achterstand om in een 2-2 gelijkspel.

 

Gorcumer Dwayne Green maakte zijn officiële basisdebuut bij FC Dordrecht, bij afwezigheid van de geschorste Maarten Peijnenburg. Green kwam al binnen dertig tellen met de schrik vrij: hij schoot de bal op tegen Livio Milts, die de open kans vervolgens miste. De eerste Limburgse treffer viel echter toch na amper drie minuten: captain Henk Dijkhuizen legde koppend klaar voor Nicky Souren, die simpel scoorde. Ook het tweede doelpunt van Roda JC viel kinderlijk eenvoudig: Milts legde af op Gyliano van Velzen, die te makkelijk voor Dwayne Green kwam en doelman Bryan Janssen bij de eerste paal passeerde.

Kopbal

Met die 2-0 voorsprong geloofde de ex-eredivisionist het wel, waardoor de bezoekers enigszins in de wedstrijd konden komen. Jeremy Cijntje was het gevaarlijkst met een kopbal op het doel van Radomir Novakovic, die op het allerlaatste moment Tom Muyters had vervangen.

Roda JC bleef ook na de pauze lankmoedig en dankzij Oussama Zamouri verkreeg FC Dordrecht de aansluitingstreffer. Omran Haydary had de gelijkmaker op de schoen, Renny Smith schoot de 2-2 ook daadwerkelijk binnen en hielp de karaktervolle gasten aan een fraai resultaat.

 

 


Supporters van FC Dordrecht.

 

Supporters van FC Dordrecht. © Rinie Boon

FC Dordrecht en gemeente Dordrecht slaan handen ineen voor nieuw stadionplan

FC Dordrecht gaat samen met de gemeente Dordrecht een plan opstellen voor een nieuw stadion op Sportpark Krommedijk. 

 

Als het nieuwe plan wordt voltooid wordt tenminste driekwart van het stadion vernieuwd en wordt er meer plaats ingeruimd voor andere sportparkbewoners, de breedtesport maar ook voor zorg, onderwijs en ontspanning.

Lees ook

Supporters van FC Dordrecht.
 
Supporters van FC Dordrecht. © Pro shots

,,FC Dordrecht kan het beste kiezen voor een stadionvariant met een maatschappelijke insteek om de haalbaarheid dichterbij te brengen omdat andere zaken te snel concurrentie met de rest van de stad betekenen’’, laat het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht in een reactie weten.

De Dordtse betaalde voetbalclub koestert al jaren de wens van een modern stadion en was in samenwerking met een externe partij vergevorderd met een plan voor tenminste een half nieuw stadion. Hierin was, naast het onderkomen voor het betaald voetbal én de amateurtak OMC, ook een aanzienlijk deel van de nieuwbouw ingeruimd voor commerciële activiteiten.

FC Dordrecht presenteerde in april plannen voor een vernieuwd voetbalstadion. De club had toen het plan om onder meer de Oost- en Noordtribune nagenoeg opnieuw gaan bouwen.


Dwayne Green.

 

Dwayne Green. © Richard van Hoek

Green tot 2020 bij FC Dordrecht, basisplaats lonkt tegen Roda JC

SPORTVoor Dwayne Green (foto) zou het wel eens een mooie week kunnen worden. De Gorcumer verlengde namelijk zijn contract bij FC Dordrecht, dat werd opengebroken. Green, één van de vele nieuwe aanwinsten dit seizoen, staat nu tot en met medio 2020 onder contract aan de Krommedijk, met een optie voor nog een extra jaar.

 

Bovendien lonkt voor de 22-jarige speler een basisplaats tegen Roda JC. Vanwege de afwezigheid van centrale verdediger Maarten Peijnenburg trainde interim-trainer Scott Calderwood deze week twee systemen, waarbij of Dwayne Green (in het inmiddels ingeburgerde 5-3-2-syteem) of Omran Haydary (in een meer aanvallende 4-4-2-variant) als vervanger van Peijnenburg speelde.